انگلیسی را از کجا شروع کنیم؟
چندسالی میشه که دیگه ضرورت یادگیری زبان انگلیسی برای همه جا افتاده، و کسی جایی لزومی نمیبینه که از خوبی های زبان انگلیسی یا از کاربردهاش بگه!
پس بیاین بریم سر اصل مطلب!
از کجا شروع کنیم زبان انگلیسی یاد بگیریم؟
همین اول راه خود به خود باید بین دو گزینه انتخاب کنین، کلاس های زبان؟ یا خودآموزی در خانه؟
برای هر دو مسیر هم تا دلمون بخواد امکانات فراهمه، از آموزشگاه های متعدد گرفته تا انواع وبسایت ها و پکیج های آموزشی. اما کدومش بهتره؟
واقعیت اینه که بهتر و بدتری وجود نداره. روش آموزش زبان یک انتخاب شخصی برای هر فرده، با شناختی که از خودش، سطح زبانش، امکانات در دسترسش، وقت و بودجه مالی ش باید بگیره. هر دو روش مزایا و معایب خودش رو داره.
یکی از بزرگترین مزایای استفاده از کلاس های زبان، داشتن دیسیپلین و نظم کاری بیشتره. بعد از ثبت نام در کلاس معمولا انگیزه زبان آموز برای یادگیری بیشتر میشه. و چون باید طبق برنامه آموزشگاه پیش بره مسیر یادگیری مشخصی پیدا میکنه.
ولی همین نکته رو میشه به عنوان معایب این روش هم ذکر کرد. آموزشگاه های زبان، معمولا روش مشخصی رو طی می کنن و شما باید به روش، اصول و دستورالعمل اون آموزشگاه مقید باشین. همچنین ساعت و مکان برگزاری کلاس ها معمولا از پیش تعیین شده ست و این انعطاف برنامه ریزی رو از شما میگیره. علاوه بر همه اینها هزینه کلاس های زبان معمولا مبلغ قابل توجهی رو شامل میشه. که برای همه مناسب نیست.
در روش خودآموزی، دست زبان آموز خیلی بازتره، برنامه خیلی منعطف تره و منابع هم با توجه به نیاز هر فرد تعیین و مطالعه میشن. زبان آموز میتونه در مسیر مدرسه، دانشگاه یا محل کار، در حال استراحت، آشپزی یا پیاده روی، زبان بخونه و حتی کتاب ها و منابعی که بهشون علاقه مند هست رو انتخاب کنه. همچنین زبان آموز در مقایسه با کلاس و آموزشگاه های زبان، هزینه بسیار کمتری رو متقبل میشه.
اما همین منعطف بودن برنامه یادگیری باعث میشه که خیلی از زبان آموزا نظم کافی رو در طولانی مدت نداشته باشن، خیلی باانگیزه و با هیجان شروع کنن و بعد از مدت کوتاهی، زبان آموزی رو رها کنن.
اما صبر کنین تا نکته دیگه ای رو خدمت شما عرض کنم.
کلاس های زبان، هیجوقت جایگزین مطالعه و تمرین شما در خانه نمیشن. به عبارتی چه در کلاس های زبان ثبت نام کنید و چه ثبت نام نکنید، مطالعه و تمرین شخصی لازم و ضروریه. یادگیری اصلی در روش خودآموزی یا selfstudy صورت میگیره، و کلاس صرفا به شما مسیر و برنامه ریزی رو نشون میده.
پس با توجه به شناختی که از خود و سطح زبانی خود دارین، و بعد از تحقیق و پرس و جو، مسیر یادگیری خودتون رو مشخص کنین و شروع کنین!
اما همونطور که گفتیم، این قدم اول مسیره، حالا چه در کلاس ثبت نام کردین چه مسیر self study رو انتخاب کردین، آماده باشین برای یک ماراتن مطالعه شخصی در خانه، نه خیلی سریع و تند، اما پیوسته و همیشگی.
اولین راه مطالعه و پرس و جوی زیاده، منابع مناسب خودتون رو پیدا کنین. این منابع میتونه شامل کتاب، ویدئو آموزشی، پادکست، وبسایت، موزیک ویدئو و …. باشه. سعی کنین منابع رو طوری انتخاب کنین که هر چهار مهارت زبانی یعنی reading، writing، speaking و Listening رو شامل بشه.
یکی از گزینه های مرسوم برای انتخاب منابع مطالعاتی، کتاب های انگلیسی به اصطلاح بازاریه، کتاب هایی که به صورت سری استفاده میشن.
این کتاب ها معمولا از سطوح پایین شروع میشن و تا سطوح بالا ادامه پیدا میکنن. چندتا از معروف ترین سری کتاب های آموزشی
Family and friends
Interchange
Four corners
English file
Headway
اکثر کتاب هایی که به شکل سری هستن، اساس آموزشی مشابهی دارن، و توی آموزشگاه ها بسیار متداول هستن.
یادگیری با این کتاب ها به زمان نسبتا زیادی نیاز داره تا پله پله و درس به درس کتاب رو پیش ببرین،
این کتاب ها بیشتر مناسب کلاس های آموزشگاهیه و برای زبان آموزای با سن پایین توصیه میشه که براشون راحت تر و جذاب تر باشه و زمان بیشتری برای طی کردن این مسیر داشته باشن
اما برای بزرگسالان، مخصوصا افرادی که عجله بیشتری برای یادگیری دارن، معمولا زیاد موثر نیستن،
بهتره که از کتاب های مهارت محور استفاده کنین. به صورتی که برای هر مهارت زبان، یک یا دو کتاب خوب و تخصصی رو انتخاب کنین و همونا رو بررسی کنین، کتاب های خوب زیادن، ما هم یه سری از این کتاب ها رو معرفی میکنیم:
برای مهارت reading:
Official Cambridge Guide to IELTS,
Improve Your IELTS: Reading Skills,
IELTS Advantage Reading Skills,
Inside Reading,
Collins English for Exams: Reading for IELTS,
Collins Get Ready for IELTS Reading,
Select Reading
برای مهارت writing:
Official Cambridge Guide to IELTS
Collins English for Exams: Writing for IELTS
Longman Academic Writing Series
IELTS Advantage Writing Skills
Improve Your Skills-Writing for IELTS
IELTS Writing Answer key (Maximiser)
Barron’s Writing for the IELTS
برای مهارت listening:
Collins English for exams: Listening for IELTS
Collins get ready for IELTS Listening
Listen Here
Improve your Skills: Listening and Speaking for IELTS
Tactics for Listening
برای مهارت speaking:
Improve your IELTS listening and speaking skills
IELTS Speaking Success
Improve Listening and Speaking Skills
IELTS Speaking – Mark Allen
مواظب باشین که با گرفتن کتاب های متعدد خودتون رو گیج نکنین، یکی دو کتاب رو انتخاب کنین و همونا رو خوب و کامل بخونین.
اگر در انتخاب منابع به مشکل برخوردین، نگران نباشین، میتونین به صورت رایگان از تیم مشاوره ای ما کمک بگیرین. ما رو در آدرس rostamacademy در اکثرشبکه های اجتماعی، مثل اینستاگرام، فیسبوک، یوتیوب، تلگرام و … میتونین پیدا کنین. خبر خوش اینکه در همین فضای مجازی ما محتواهای آموزشی جذاب زیادی رو به صورت رایگان در اختیار شما قرار میدیم، که میتونین متناسب با سطح زبان و علاقه مندیتون، از این محتواها استفاده کنین.
بعد از اینکه منابع آموزشی خودتون رو مشخص کردین، یک برنامه مطالعاتی منظم و بهینه بنویسین، برنامه ای که متناسب با ریتم زندگی و و کار و حرفه تون باشه. این برنامه رو باید چند هفته آزمایشی پیش ببرین و به عبارتی چکش کاری کنین، تا برنامه ای منسجم و متناسب برای شما فراهم بشه.
همونطور که گفتیم فعالیت های جانبی برای یادگیری زبان لازمن، پس از فیلم و موسیقی و اخبار و … غافل نشین. این فعالیت ها یادگیری شما رو تثبیت میکنن و آموخته ها رو در حافظه فعال شما نگه میدارن.
در کنار این برنامه و منابعی که در اختیار دارین، نکاتی که در زیر عرض میکنیم میتونن اثر شگفت انگیزی بر میزان یادگیری شما داشته باشن:
- با زبان انگلیسی در تماس باش!
یعنی خودت رو در شرایط قرار بده که زبان انگلیسی رو زیاد ببینی، بشنوی یا حتی صحبت کنی.
به عنوان مثال تماشای فیلم های انگلیسی زبان، گوش دادن به آهنگ های انگلیسی یا حتی بازی های کامپیوتری انگلیسی میتونن این محیط رو برای شما فراهم کنن.
تماشای شبکه های تلویزیونی و گوش دادن به رادیوهای انگلیسی به صورت تدریجی و مداوم میتونن باعث تقویت زبان انگلیسی شما بشن.
- یک دوست انگلیسی زبان پیدا کنین! یا با یک زبان آموز مشابه خودتون دوست بشین
تا بتونین زمان هایی رو به صورت مداوم باهم در ارتباط باشین، بهم انگیزه بدین و مهمتر از همه، باهم انگلیسی صحبت کنین.
- داستان های انگلیسی بخونین!
برای مدتی رمان های فارسی رو کنار بذارین تا مجبور بشین از رمان ها و کتاب های انگلیسی استفاده کنین. احتمالا اولش کمی کند و سخت بگذره اما به تدریج راحتتر میشه، قول میدم!
- دفترچه خاطرات انگلیسی داشته باشین!
هر شب چند خط به انگلیسی در دفترچه تون یادداشت کنین. حتی اگر شده فقط احساسی که داشتین، آب و هوا و لیست کارهایی که انجام دادین بنویسین و تلاش کنین تا هر روز تعداد جملات بیشتری در دفترچه نوشته بشه
- به کشورهای انگلیسی زبان سفر کنین
البته اگر قیمت دلار و کرونا اجازه داد! سفر به کشورهای دیگه باعث میشه که شما چاره ای جز استفاده از زبان انگلیسی نداشته باشین و این شما رو مجبور کنه تا آموخته های بالقوه رو به توانایی های بالفعل تبدیل کنین.
در انتها توصیه میکنیم از وبسایت ما، پیج اینستاگرام و یوتیوب ما دیدن کنید، چرا که بخش زیادی از محتوا و منابع ذکر شده از این طریق در دسترس شما قرار میگیره. همچنین ادمین و همکاران ما، برای سوالات و راهنمایی بیشتر در دسترس شما خواهند بود.
با تشکر
آکادمی رستم.
دیدگاهتان را بنویسید