آموزش مجازی و کلاسهای آنلاین

مزایای آموزش مجازی یا کلاسهای آنلاین
با ظهور پدیده ی اینترنت و ابداع آموزش مجازی، امکان تحصیل برای بسیاری از اقشار جوامع فراهم شده است. حتی در دوره های حضوری و مقاطع تحصیلی دانشگاهی، بخشی از کلاس ها به صورت آنلاین برگزار می شود. حتی در برخی از دانشگاه های آمریکا، اگر دانشجویی به جای شرکت در کلاس های حضوری، آموزش آنلاین را ترجیح دهد، بخشی از شهریه ای که به دانشگاه پرداخت کرده به او عودت داده می شود. البته قابل انکار نیست که آموزش حضوری دارای مزایایی است که آموزش آنلاین فاقد آن است. این مزایا بسته به اینکه چه دوره ای باشد، و فراگیران چه روحیات و نگرشی داشته باشند، متفاوت خواهند بود.
از طرف دیگر آموزش آنلاین نیز دارای مزایایی است که باعث شده تا اخیرا این روش بسیار رایج شود. آموزش آنلاین محدوده گسترده تری از فراگیران را جذب می کند. برخی از فواید این روش آموزش را در اینجا عنوان می کنیم:
تنوع کلاس ها و دوره ها:
در دوره های آنلاینی که دانشگاهها، آموزشگاهها و دیگر نهادهای آموزشی برگزار می کنند، میتوان تنوع گستردهای از رشته ها و دوره های تحصیلی مختلف دید. آموزش مجازی، این قابلیت را دارد تا با عناوین گوناگون و رشته های مختلف برگزار شود، رشته هایی که بعضا در روش حضوری بسیار پُرهزینه و دردسار ساز اند.
هزینه ی کمتر:
برگزاری کلاس به صورت حضوری شامل هزینه هایی می شود که در آموزش آنلاین وجود ندارد. برای موسسه برگزارکننده، دعوت از مدرس، کتابها و جزوات چاپی، تجهیزات مکان آموزش شامل اجاره، انرژی و… مشتمل هزینه هایی می شود که در آموزش از راه دور این هزینه ها تا حد زیادی کاهش می یابد. برای فراگیر نیز هزینه های رفت وآمد و وسایل آموزشی و همچنین شهریه ای که باید برای شرکت در کلاس های حضوری بپردازد تا حد زیادی کم می شود.
رفاه و راحتی بیشتر:
برای شرکت در کلاس های آنلاین دیگر نیازی نیست تا از محل کار خود زودتر خارج شوید، با ترافیک سروکله بزنید و از اوقات خوش کنار خانواده بودن بزنید. حتی می توانید با پیژامه و یک استکان چای در کنارتان، تمرکزتان را جمع کنید و به فایلها و مطالب آموزشی که برایتان ارسال شده توجه کنید. گاهی لازم است برای شرکت در مباحث و جلسات پرسش و پاسخ در زمان مشخص حضور داشته باشید که مسلما هماهنگی و برنامه ریزی برای آن خیلی ساده تر از حضور فیزیکی است.
انعطاف پذیری بیشتر:
دوره های آنلاین فرصتی را برای فراگیر مهیا میسازد تا در سراسر روز به درس خواندن و مطالعه بپردازد. مطالب درسی همیشه در اختیار است و نیازی به جابه جایی های درون شهری برای دسترسی به کتابخانه ها نیست. این مزایا به فراگیر کمک میکند تا تعاملی مطلوب، میان درس و دیگر امور زندگی اش ایجاد کند.
تعامل و تمرکز بیشتر:
شرکت در کلاسهای آنلاین این فرصت و جسارت را به فراگیران خجالتی می دهد تا مشارکت بیشتری در بحث های کلاسی داشته باشند. از طرف دیگر برخی برای اینکه تمرکز بیشتری داشته باشند نیاز دارند تا در کلاس یا جلسه ای بدون تعامل و سروصدا شرکت کنند.
پیشرفت شغلی:
یکی دیگر از مزیت های آموزش مجازی نسبت به روش های سنتی آموزش، تحصیل و یادگیری در حین کار کردن است. با روش آنلاین، هر کس می تواند مادامی که به کار خود می پردازد درس بخواند و مدرک بگیرد. اینگونه، شکاف و فاصله زمانی بین درس و کار برطرف می شود. از طرفی انگیزه ی یادگیری و پیشرفت تحصیلی، در نظر کارفرمایان، مسیر ارتقای شغلی دانشپذیر را هموار می کند.
ادامه ی روند شغلی و حرفه ای:
بسیاری از دانشجویان برای جبران هزینه های تحصیل مجبورند کار اصلی خود را رها کنند و به کارهای دانشجویی و یا کارهای شیفت شب با حقوق بالاتر بپردازند. اما در آموزش آنلاین، فراگیران همزمان که به شغل و حرفه ی اصلی خود میپردازد، تحصیل هم می کنند و نیازی نیست تا شغلشان را رها کنند.
بدون محدودیت آب وهوایی:
شاید دیده باشید یا برای شما هم پیش آمده باشد که مراکز آموزشی در طوفان و آب وهوای نامساعد، کلاس ها را لغو می کنند. کلاس های حضوری در آب وهوای برفی یا طوفانی، ریسک رانندگی در شرایط دشوار را با خود دارد. ولی کلاس های آنلاین در هر شرایط آب وهوایی برگزار می شوند و فراگیر نیازی به رانندگی برای رسیدن به محل برگزاری کلاس را ندارد.
پیشرفت مهارت های کامپیوتر:
کلاس های آنلاین به سبب وابستگی به اینترنت و کامپیوتر، فراگیر را مجبور میسازد تا خود را با شرایط جدید آموزش وفق دهد و مهارت های کامپیوتری خود را ارتقا دهد. پیشرفت مهارت های مربوط به کامپیوتر و اینترنت، راه های تازه ای را پیش روی فراگیر قرار می دهد که می تواند فرصت های یادگیری و شغلی او را به طور چشمگیری افزایش دهد.
دیدگاهتان را بنویسید